Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel nog leeg

Voor 23:59 besteld, binnen 1-2 werkdagen in huis
Bekijk winkelwagen

Blog | 08-06-22 13:59

Wat kan ik doen tegen de darmkrampjes van mijn baby?

Wat kan ik doen tegen de darmkrampjes van mijn baby?

Denise (30) is moeder van haar zoontje Evan (4 jaar) en van zoontje Enzo (3 maanden). Ze vertelt in deze blog onder andere over haar ervaringen met haar eerste en tweede kindje, over de onrustige nachten en haar ervaring met probiotica.

Bij mijn eerste zoontje, Evan, was alles natuurlijk nieuw en super spannend vanwege alles wat er allemaal op je afkomt met het ouderschap! Evan heb ik 2 jaar lang borstvoeding gegeven en dit ging niet altijd van een leien dakje. Met zijn 2e verjaardag vond ik het echt tijd om te stoppen. Ik was alleen wel bang hoe dat tijdens de nachten zou gaan. Evan kwam toen namelijk nog altijd om de 3 uur voor een voeding.

Eenmaal gestopt te zijn met de borstvoeding gebeurde er een wonder. Meneertje sliep namelijk de hele nacht door! Uiteindelijk viel het stoppen met de borstvoeding dus erg mee. Hij was wel nog 2 dagen verdrietig en vroeg nog om een “mama slok slok”. Dat vond ik wel zielig, maar dat hij daarna zo goed doorsliep en mama dus ook na 2 jaar, daar kon de vlag voor uit!

Darmkrampjes
Toen ik zwanger was van ons tweede zoontje Enzo dacht ik: “dat doe ik wel even een 2e kind, ik heb immers veel geleerd met Evan.” Maar niets bleek minder waar. Enzo had namelijk ontzettend veel last van darmkrampjes en was een erg onrustige baby. Ook had hij de eerste weken wat last van reflux. Een erg pittige combinatie samen met de borstvoeding. Ik had helaas geen probiotica ingenomen toen ik zwanger was. Iets wat ik bij Evan wel had gedaan en Evan had amper last van darmkrampjes. Wat had ik een spijt dat ik dat niet gedaan heb.

Het probiotische poeder deed een wonder tegen de onrustige nachten

Onrustige nachten
Ik begon steeds meer angst te krijgen voor de nachten. We sliepen amper en moesten Enzo steeds wiegen en troosten. Enzo sliep naast mij in de co-sleeper. Ik kon dus elk zuchtje en kreuntje goed horen. Hij was in de nachten ontzettend onrustig, moest huilen, maar was ook veel met zijn armen aan het zwaaien en geluidjes aan het maken. We hadden al van alles geprobeerd: Inbakeren, druppeltjes, ruismachine en knuffelschapen. Het leek allemaal niet veel te helpen en Enzo huilde ontzettend veel.

Er waren dagen bij dat hij in totaal maar 4 uurtjes sliep. De andere 20 uren waren we met hem in beweging om ervoor te zorgen dat hij niet huilde. De eerste weken leek alleen een klein kruikje op zijn buikje wat verlichting te geven. Eindelijk kon ik 2 uurtjes tussen de voedingen door slapen! Maar na een paar dagen was helaas een kruik ook niet genoeg meer.

Probiotsche poeder
Het was een erg pittige tijd en dat is dan nog een understatement! We gingen naar de huisarts en een osteopaat, maar ook dit gaf niet veel verbetering. Pas toen ik herinnerde dat ik die probiotische poeder bij Evan wel had ingenomen tijdens de zwangerschap en bij Enzo niet ging er een lampje branden.

Tot grote vreugde zag ik dat je het poeder ook in een fles aan een baby kunt geven, dus heb dat toen gelijk besteld! We geven Enzo nu ook 1 a 2 keer per dag een flesje kunstvoeding, zodat we het poeder in een flesje kunnen geven en ik ook iets meer ademruimte heb!

En ja hoor na een paar dagen werden de krampjes aanzienlijk minder en dacht ik bij mezelf: ”Had ik dit maar eerder geweten!” Nu konden wij eindelijk wat meer genieten van zijn babytijd.

Verbetering in het slaapritme
Enzo is inmiddels 3 maanden en het gaat nu gelukkig zoveel beter! Er zijn nog wel wat dagen dat hij af en toe onrustig is en last heeft van krampjes wanneer hij moet poepen.

We hebben hem met 2,5 maanden op zijn eigen kamer laten slapen. Ik vond dit ontzettend spannend! Maar wat een wonder, het ging echt super goed! Ik zet voor het slapen een ruismachine aan, zodat hij weet dat het tijd is om te slapen en dan stop ik hem in zijn slaapzakje. Ik geef hem dan nog een laatste voeding en leg hem dan op bed. Ik blijf er eventjes bij om zijn speentje in te houden en dan valt hij in slaap. Soms zelfs zonder hulp van het speentje!

Als hij toch wakker wordt, dan ga ik er weer even heen. Ik geef hem dan een aai over zijn hoofdje en geef hem zijn speentje. Nu slaapt hij vaak om 19.30 en wordt hij pas rond 03.00 wakker en dan nog een keer om 07.00. Tussen de middag leg ik hem weer op bed en dan slaapt hij meestal ook nog 2 of 3 uurtjes.

Geef niet op!
Geef dus niet op! Bij een onrustige baby kan een slaapzakje ook goed helpen. Van inbakeren werd Enzo alleen gefrustreerd, omdat hij zijn armpjes niet kon bewegen. Maar ook ritme en rituelen voor het slapen gaan kunnen goed helpen. Wat bij mij het beste hielp was toch echt het probiotische poeder en Enzo leek ook beter door te slapen in zijn eigen kamertje.

Wat ook superfijn is dat we een cameraatje in zijn kamer hebben, zodat ik op mijn telefoon kan zien of hij slaapt. Dit geeft ook super veel rust!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.