Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel nog leeg

Voor 23:59 besteld, binnen 1-2 werkdagen in huis
Bekijk winkelwagen

Blog | 28-11-22 10:00

De weg naar een gecertificeerd baby- en kinderslaapcoach

De weg naar een gecertificeerd baby- en kinderslaapcoach

Ik ben Amber (26), getrouwd met João (29) en samen hebben wij een dochter Lucy (14 maanden). Onlangs ben ik gecertificeerd als Baby- en Kinderslaapcoach. In deze blog vertel ik de weg hiernaar toe.

Slaap werd een belangrijker thema in mijn leven nadat ik moeder werd. Voldoende slaap was niet langer vanzelfsprekend. Ondanks dat ik erop voorbereid was, had ik ook veel vragen over het slapen van mijn dochter. Hoeveel dutjes moet ze doen? Moet ik haar wakker maken? Hoelang kan ze wakker blijven? Wanneer krijg ik meer ritme overdag? Wanneer gaat ze doorslapen? Ik heb het internet flink afgestruind om antwoord te krijgen op mijn vragen. Door de vele en tegenstrijdige adviezen die ik tegenkwam, zag ik door de bomen het bos niet meer.

Door mijn eigen ervaring als moeder kwam ik op het idee om een opleiding tot Baby- en Kinderslaapcoach te volgen. Ik wilde mij graag verdiepen in slaap bij baby’s en jonge kinderen om zo andere ouders te kunnen helpen bij de vragen en onzekerheden die zij hebben. Dit sloot daarnaast goed aan bij mijn achtergrond. Ik ben namelijk opgeleid tot gezinspedagoog en heb 3 jaar gewerkt als gezinscoach bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Het helpen van gezinnen is dan ook iets wat in mij zit en wat ik altijd met veel plezier doe.

Opleiding
Ik heb de Engelstalige opleiding van Baby Sleep Consultant gevolgd. Dit is een internationaal erkende opleiding waarin veel wetenschappelijke kennis over slaap wordt behandeld. Daarnaast heeft de opleiding een holistische kijk op slaap en worden er allerlei factoren besproken die van invloed zijn op het slapen, waaronder voeding. Verder heb ik gedurende de opleiding verschillende slaaptrainingsmethoden geleerd. Dit vond ik erg fijn, want ik geloof niet in een one size fits all benadering. Doordat ik breed ben opgeleid, kan ik kijken wat het beste past bij het kind, maar ook bij de ouder.

Ik kon dan ook niet wachten om aan de slag te gaan in de praktijk. Dit heb ik gedaan door 16 gezinnen te begeleiden. Een onmisbaar onderdeel van de opleiding, omdat je zo leert hoe je adviezen persoonlijk kunt maken. Hierdoor passen de adviezen niet alleen bij ouder en kind, maar werken ze ook daadwerkelijk. Het geeft zoveel voldoening als je merkt dat jouw adviezen ertoe leiden dat kinderen en hun ouders meer én beter slapen!

Werkdag
Mijn werkdagen bestaan op dit moment uit het voeren van kennismakingsgesprekken met ouders die interesse hebben in slaaphulp. Zodra ouders een dienst boeken, vullen zij een intakeformulier in en houden zij slaapdagboekjes bij. Voorafgaand aan het consult analyseer ik het intakeformulier en maak ik een passend advies. Tijdens het consult deel ik het advies met ouders en beantwoord ik de vragen die zij hebben. Als ouders een traject boeken, maak ik ook een uitgebreid en gepersonaliseerd slaapplan voor hen. Daarna hebben we intensief contact over de voortgang.

Verder deel ik ook veel informatie en tips over slaap van baby’s en jonge kinderen op mijn Instagram. Wat de meeste mensen niet weten, is dat mijn man degene is die de lay-out van mijn Instagram posts maakt. Daarnaast helpt hij mij eraan herinneren dat we de vaders niet mogen vergeten. Ondanks dat het meeste contact met moeders is, spelen vaders ook een heel belangrijke rol in de opvoeding van hun kinderen en dus ook bij het slapen. Ik hoop dan ook dat ik met mijn posts niet alleen moeders, maar ook vaders kan helpen. Mocht je benieuwd zijn naar mijn Instagram, dan kun je deze hier bekijken.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.